Alexander Emelianov on keittiömestari, joka yhdistelee uusia pohjoismaalaisia ja kansainvälisiä virtauksia ruokaansa. Rakkautta löytyy erityisen paljon jälkiruokiin ja sherryviinietikkaan. Kattava kokemukseni tuo minulle inspiraatiota ja osaamista luoda omaa tyyliä annoksiini. Täytynee toki sanoa että Jämsenin Matin henki elää vahvasti sisälläni ja pyrin aina luomaan ruokaan jonkin syvällisemmän merkityksen. Joku voisi tätä jopa kutsua taiteeksi. Haastavien kikkailuannosten luomisen lisäksi on välillä hyvä pitää asiat yksinkertaisena. Yksinkertainen ruoka on minulle terapiaa ja taukoa. Olkoon se taiteellinen syvällinen merkitys yksinkertaisuudessaan. Puutarha Timo Juntille olen suunnitellut herkullisia ja yksinkertaisia reseptejä tomaateista ja kurkuista, jotka onnistuvat helposti myös kotikeittiössä. Tutustu alta ja testaa jo vaikka tänään!
Kurkusta ja tomaatista on vaikka mihin!
Reseptejä
Paahdetut tomaatit
6 annosta | noin 1,5 h | Laktoositon | Gluteeniton | Vegaaninen | Kasvis (lakto-ovo) | Maidoton | Kananmunaton
Maistuisiko esimerkiksi lämmin cheddar-pekonileipä? No kyllä kiitos, mutta tämäkään herkku ei olisi mitään ilman paahdettua tomaattia. Näillä tomaateilla jää ketsuppi kauppaan ja uusia käyttövisiota syntyy päivittäin.
Ainekset
6 annosta
1,5 kg pieniä tomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
1 tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
2 tl sherryetikka
Valmistus
Valmistusaika noin 1,5 h
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise tomaatit pituussuunnassa puoliksi.
Vuoraa uunipelti foliolla ja sivele folio öljyllä. Asettele tomaatinpuolikkaat pellille tiiviisti rinnakkain, siemenpuoli ylöspäin.
Ripottele suolaa ja rouhi mustapippuria tomaattien pinnalle. Kypsennä uunissa ensin 15 minuuttia tai kunnes tomaateista alkaa irrota nestettä.
Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista noin 1,5 tuntia. Kun tomaatit ovat ruskistuneet reunoilta ja tiivistyneet kasaan, ne ovat valmiita.
Viipaloi valkosipulinkynnet ja ripottele ne lämpimien tomaattien päälle. Nypi päälle oreganon lehdet. Mausta sherry etikalla. Tarjoa tomaatit mozzarellan ja paahdetun leivän kanssa.
Paahdettu feta-tomaattisalaatti
4-6 annosta | noin 30 min | Gluteeniton | Kasvis (lakto-ovo)
Tässä grillijuhlien kuninkaallisessa salaatissa on muhkeaa rikkautta ja aromikasta rakkautta. Paahdettu feta avaa juustolle uuden ulottuvuuden minkä paras kaveri on tietysti tomaatti.
Ainekset
4-6 annosta
2 kpl isoja fetakiekkoja
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 kpl iso punasipuli
1 kpl punainen chili
0,5 dl hunaja
1 puntti basilikaa
1 puntti ruohosipulia
4 puntti sydänsalaatti
4 cl sherryetikka
suolaa, etsi suolan ja hapon tasapaino
1 tl pippuri
1 dl oliiviöljy
Valmistus
Valmistusaika noin 30 min
Asettele kokonaiset fetakiekot leivinpaperille uunipeltiin.
Kaada hunajaa fetan päälle.
Pilko chili ja laita fetan päälle.
Paahda kokonaiset fetat mausteineen uunissa 200c kunnes fetaan tulee ruskea pinta. Noin 15 min.
Pilko tomaatit, sipulit ja yrtit. Sekoita ne kulhoon.
Mausta olviiöljyllä, etikalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita ja maista tasapaino.
Grillaa sydänsalaatti kokonaisena. Jos ei löydy läheltä grilliä voit myös vain pilkkoa salaatin tomaattien sekaan.
Asettele tomaattisekoitus grillattujen salaattien päälle.
Murenna paahdettu feta päälimäiseksi.
Koristele basilikalla.
Pico de Gallo
4-6 annosta | noin 10 min | Gluteeniton | Vegaaninen
Nacho-herkuttelijoiden monikäyttöinen klassikko nacholautasen kylkeen tai tacojen väliin.
Ainekset
4-6 annosta
4 kpl iso tomaatti
1 kpl punasipuli tai hopeasipuli
1 kpl punainen chili
1 puntti tuoretta korianteria
1 kpl limen mehu
1 kpl jalapeno
0,5 tl suola
Valmistus
Valmistusaika noin 10 min
Pilko kasvikset ja yrtit kulhoon.
Purista limen mehu sekaan.
Mausta suolalla ja sekoita.
Nauti esimerkiksi nachojen ja ranskankerman kanssa
Kerro meille lempireseptisi!
Keräämme asiakkaidemme lempireseptejä ja julkaisemme niitä sivuillamme ja somessa.