Yllä: Puutarhan perustaja Timo Juntti 60-luvulla ensimmäisessä kasvihuoneessa.
Vasemmalla: Tero ja Matias uudessa kasvihuoneessa jatkamssa perheyrityksen tarinaa.
Puutarhan tarina
Olemme 1960-luvulla perustettu kurkun ja tomaatin viljelyyn erikoistunut kauppapuutarha Piikkiössä, ihan siinä Turun kupeessa. Meillä on jo yli 60 vuoden kokemus puutarhaviljelystä. Isältä pojalle ja vieläpä pojan pojalle periytynyt kokemus yhdistettynä intohimoon antaa erinomaisen alustan laadukkaalle työlle ja mahdollistaa erinomaisen lopputuloksen. Lisäksi tämä antaa meille mahdollisuuden keskittyä myös pieniin yksityiskohtiin, ylläpitäen korkeaa laatua koko tuotantoketjussa.
Kurkkua viljelemme nykyisin Kaarinan Piikkiössä, Varsinais-Suomen vehreissä maisemmissa. Uudet, modernilla teknologialla varustetut kasvihuoneemme antavat kurkun viljelylle erinomaisen ympäristön ja takaavat erinomaisen kurkun kasvun ja laadukkaan sadon.
Uskomme puhtaasti, että kunnioittamalla luontoa tuotanto- sekä toimitusketjussa saavutamme mahdollisimman raikkaan ja maukkaan lopputuloksen. Puhdistammekin kaikki ylikasteluvedet biologisesti, ja käytämme ne uudelleen kasteluvetenä. Kurkkuja poimitaan edelleen myös käsityönä päivittäin, tasaisen laadun saavuttamiseksi.
Me nautimme työstämme ja olemme ylpeitä siitä. Siksi meille on kunnia-asia tuottaa suomalaisille kuluttajille puhdasta, raikasta ja maukasta lähiruokaa.
Virstanpylväitä vuosien varrelta
Teknologista edelläkävijyyttä alusta alkaen: kasvihuoneemme ovat 60-luvulta saakka edustaneet aikansa huipputeknologiaa. Kasvihuoneemme ovat 60-luvulta alkaen aikansa huipputeknologiaa.
70-luvun alusta lämpöverhot, kasvihuoneiden päädyt ja seinät polykarbonaatista, energian kulutuksen pienentämiseksi.
80-luvun alusta erilliset kasvualustat (tarkempi ja parempi viljelyhygienia, kasvualustan määrä putosi murto-osaan aiemmasta) ja ensimmäiset tietokonepohjaiset ilmastonsäätimet (energian säästö).
80-luvun lopulta kurkun ympärivuotinen viljely. Vuodesta 1995 alkaen koko pinta-alalla, valotetun pinta-alan kasvu kasvaneen kuluttajakysynnän mukaan. Haluttiin paikallista, puhdasta ja tuoretta kurkkua.
1995 pelättiin miten meidän käy EU-markkinoilla, kun tuonti vapautui. Kuluttajat antoivat vahvan singaalin; suomalaista tuotantoa tarvitaan. Se on antanut uskoa ja rohkeutta investoida ja kehittää tuotantoa.
2005 hankittiin tonttimaata Piikkiöstä, ja tuotanto alkoi lokakuussa 2007. 5000m2 kurkkua. Uusi huone alansa huippua. Korkea moniharjainen blokkikasvihuone, missä ilmastonsäätö ja sitä myöden kasvuolosuhteet nousivat uudelle tasolle.