Alexander Emelianov on keittiömestari, joka yhdistelee uusia pohjoismaalaisia ja kansainvälisiä virtauksia ruokaansa. Rakkautta löytyy erityisen paljon jälkiruokiin ja sherryviinietikkaan. Kattava kokemukseni tuo minulle inspiraatiota ja osaamista luoda omaa tyyliä annoksiini. Täytynee toki sanoa että Jämsenin Matin henki elää vahvasti sisälläni ja pyrin aina luomaan ruokaan jonkin syvällisemmän merkityksen. Joku voisi tätä jopa kutsua taiteeksi. Haastavien kikkailuannosten luomisen lisäksi on välillä hyvä pitää asiat yksinkertaisena. Yksinkertainen ruoka on minulle terapiaa ja taukoa. Olkoon se taiteellinen syvällinen merkitys yksinkertaisuudessaan. Puutarha Timo Juntille olen suunnitellut herkullisia ja yksinkertaisia reseptejä tomaateista ja kurkuista, jotka onnistuvat helposti myös kotikeittiössä. Tutustu alta ja testaa jo vaikka tänään!
Kurkusta ja tomaatista on vaikka mihin!
Kurkkureseptejä
Savustettu tsatsiki
Klassikkokastike lisäasenteella dippailuun, yhdessäoloon tai vaikkapa grillijuhlien lisukkeeksi.
6-8 annosta | noin 20 min | Gluteeniton | Kasvis (lakto-ovo) | Kananmunaton
Ainekset
6-8 annosta
5 dl kreikkalaista jogurttia
1 kurkku
3 valkosipulin kynttä
pieni kourallinen tuoretta minttua
4 rkl oliiviöljyä
0,5 kpl sitruunan mehu
2 tl sherryviinietikka
Suolaa etsi suolan ja hapon tasapaino
Mustapippuria
Halutessasi voit savustaa vielä tsatsikin tuomaan lisää voimaa ja luonnetta makuihin.
Valmistus
Valmistuaika noin 20 min.
Raasta kurkku ja purista ylimääräiset nesteet siivilän avulla. Murskaa valkosipulit ja hienonna minttu.
Sekoita kulhossa jogurtti, kurkku, valkosipuli, minttu ja oliiviöljy.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Peitä kulho kelmulla missä on valmis tsatsiki. Aseta savustuspyssyn kärki kelmun välistä kulhon sisälle. Tee reikä kelmun vastakkaiselle puolelle, jotta savu pääsee kulkemaan läpi. Toista kolme kertaa ja anna viimeisellä kerralla savun seistä. Sekoita ja anna makuuntua. Muutkin savustuskeinot toimii.
Koristele kulho oliiviöljyllä, yrteillä ja mustapippurilla ja nauti!
Aasialaiset kurkut
Kurkut aasian makumatkalta koristavat ja maustavat ruokapöytäsi lisukkeena tai salaattina. Tämän tuotteen voi yhdistää lähes mihin vain; bao bunien väliin tai riisikulhoon rapujen ja avokadon kanssa.
4-6 annosta | 15 min | Gluteeniton | Vegaaninen
Ainekset
4-6 annosta
1 kurkku
350 g edamamepapuja
0,5 varhaiskaali
4 kpl kevätsipulinvartta
0,5 dl seesaminsiemeniä
3,5 tl riisiviinietikka
1 kpl valkosipulinkynsi
2 rkl seesamiöljyä
3 rkl soijjakastiketta
1 tl glukoosisiirappia tai sokeria
2 tl chilihiutaleita
1 tl inkivääri jauhe
0,5 kourallinen korianteria
0,5 kpl limen kuori
Punaista chiliä, kevätsipulia, korianteria ja limeä koristeluun. Halutessasi voit lisätä 2rkl Gochujang-kastiketta.
Valmistus
Valmistusaika noin 15 min
Leikkaa kurkut, kaali ja yrtit haluamaasi muotoon. Jos haluat syödä syömäpuikoilla suosi suikalemaista leikkausta.
Murskaa valkosipuli.
Sekoita kaikki mausteet ja nesteet keskenään.
Lisää yrtit ja kasvikset ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Pahimpaan nälkään voi nauttia heti.
Koristele ja nauti!
Sopii hyvin riisin, erilaisten rapujen ja 6 minuutin kananmunan kanssa. Halutessasi voit käyttää myös avokadoa. Toimii myös lisukkeena moneen Aasiasta keittiöstä inspiroituneen annokseen tai salaattina erikseen pöydässä.
Pikkelöidyt kurkut
Ruokapöydän klassikko mukavilla mausteilla. Pikkelikurkkujen monipuolinen käyttö on myös kokkien suosiossa. Tarjoile vaikka haukipullien tai poronkäristyksen kanssa. Itse haluan näitä falafel-pitani väliin.
6 annosta | noin 20 min | Gluteeniton | Vegaaninen | Pähkinätön
Ainekset
6 annosta
1 kpl kurkku
3 cl fenkolinsiemen
6 kpl tähtianis
2 cl neilikka
1 rkl sinapinsiemen
1 dl väkivinaetikka
2 dl sokeri
3 dl vesi
Valmistus
Valmistusaika noin 20 min
Kiehauta kaikki paitsi kurkku niin että sokeri liukenee.
Jäähdytä
Viipaloi kurkku
Yhdistä liemi ja kurkku
Anna maustua
Halutessasi voit koristella tillillä ja maustaa pienellä pintasuolalla.
Kerro meille lempireseptisi!
Keräämme asiakkaidemme lempireseptejä ja julkaisemme niitä sivuillamme ja somessa.